Biodegradowalne opakowanie jednorazowe
Od dziecka marzyłam o tym, żeby prowadzić własną restauracje i w końcu, w dorosłym życiu doczekałam się realizacji swojego marzenia. Wszystko ma oczywiście swoje wady i zalety. Prowadzenie działalności, szczególnie tej związanej z gastronomię nie jest prostą sprawą. Codziennie napotykam wiele wyzwań, ale ostatecznie jestem w stanie je przezwyciężyć i to przynosi mi ogromną satysfakcję.
Opakowanie do jedzenia na wynos
Każdy, kto miał styczność z branżą gastronomiczną na pewno wie, jak wiele wyzwań pojawia się w trakcie prowadzenia kawiarni i restauracji. Jednym z największych, jak w przypadku większości branż, jest duża konkurencja. Trzeba zrobić coś, żeby przyciągnąć klientów i żeby stali się oni naszymi stałymi klientami. Dlatego ja staram się zawsze uważnie słuchać uwag tych osób, które do nas przychodzą. Każdy gość jest informowany o tym, że może dać naszej restauracji jakieś konstruktywne wskazówki. Często drobiazgi okazują się wielką pozytywną zmianą. Niedawno, na przykład, za sprawą jednego z odważnych klientów wprowadziłam opakowania jednorazowe do restauracji. Są one w pełni biodegradowalne, co wpisuje się w rozwijający się cały czas nurt ekologiczny i dzięki nim goście mogą wziąć jedzenie na wynos. Najczęściej z tej możliwości korzystają rodzice z dziećmi. Ich pociechy często zostawiają sporą ilość jedzenia. Zamawiając opakowanie jednorazowe starałam się poszukać najlepszych jakościowo, dobrze zamykanych i szczelnych.
Okazuje się, że czasami jednym drobnym ulepszeniem możemy znacznie polepszyć zadowolenie klientów. W przypadku mojej restauracji takim rozwiązaniem okazały się opakowania jednorazowe. Pomysł na ich wprowadzenie podsunął nam jeden z klientów. Porada ta okazała się bardzo przydatna, bo wiele osób korzysta z opcji jedzenia na wynos.